`  

دريافت نسخه پى‌دى‌اف

`
`

"خِيــر"ى در شَــر

"کسانی که آن دروغ تقلب آمیزرا مرتکب شدند، گروه متشکلی از شما (نه بیگانه) هستند.
 این حادثه را« شر» مپندارید،بلکه (نتیجه اش) برای شما «خیر» است. برای هریک ازآنها
(که نقشی در این عمل واژگونه داشتند) عقوبتی است به تناسب عملشان، و آن کس را نیز،
 که نقش اصلی را در این ماجرا ولایت کرده است، عذاب عظیمی است."(سوره نور آیه ۱۱)۱

سی سال است که در متن مصیبت ها و درد و رنج ها، تسلیت و تبریک ِ توأمان!! با تار و پود این ملت مظلوم عجین شده و به فرهنگی آشنا برای مردم کوچه و بازار تبدیل گشته است. در این بستراست که این تسلیت و تبریک را به ملت عزیز ايران عرض میکنم.

تسلیت از خون های به ناحق ریخته شده، خیانت به آرمان های اصیل اولیه انقلاب وحقوق بدیهی ملت، تحقیر مردم و توهین به شخصیت وانتخاب و آراءشان، و تبریک، به ایستادگی و استقامت آنها در راه آزادی و حاکمیت ملت، به رغم همه خطرات و خسارت ها.

البته از ذوب شدگان در ولایت مطلقه فقیه و توجیه گران و تئوریسین‌هایش که بارها و به وضوح رأى و انتخاب مردم را فاقد اعتبار شرعی و تنها برای تحقق امر ولایت لازم شمرده اند، انتظاری نمی‌رفت و هرگز نمی‌رود که امانت دار آراء مردم باشند، اما امیدی بود که در انتخاب میان گزینه‌های محدود شورای نگهبان حداقل حقی برای مردم قائل باشند!! مردمى كه از استبداد ولايت و تنگى معيشت به تنگ آمده و خواهان تغييرى اساسى در اركان مديريت كشور بودند.

دریغ که درد دیکتاتوری را درس تاریخ درمان نمی کند!! اما خون و خسارت و خرابی‌ها می گذرد و خائنین به سزای اعمالشان می رسند وسرانجام ، این ملت‌ها هستند که با همّت خود و حمایت پروردگار پیروز و پابرجا می‌مانند.

یک روی سکه، سلطه سرکوب است و تلخ کامی وتنهائی مردم در غیاب سازمان‌ها و تشکیلات رهبری کننده و بسته شدن بیشترراه‌های ارتباطی و اطلاع رسانی، روی دیگر آن جوشیدن سرچشمه‌های غیرت و قدرت ملتی که قد علم میکند و به آفتاب آزادی سر می کشد.

تا شما به کدام روی سکه چشم دوخته باشید!؟ ... آیا پرتو خورشید در روی دوم سکه آشكار نيست؟

همین که چهره متقلبان ریاکار برای بخش دیگری از ملت، که تاکنون در خوشباوری بودند، آشکار شده است، آیا پیروزی اندکی است؟

همین که نخست وزیرمورد حمایت هشت ساله پایه گذار نظام ولایت فقیه و رئیس مجلس منتخب نمایندگان اسبق به همان شعارهای مردم در سی سال گذشته رسیده وعملکرد حاکمان تمامیت خواه، آنها را با مردم و مردم را با آنها نزدیک کرده، آیا موفقیت اندکی است؟ آیا ریزش نیروهای انحصار طلب و افزایش نیروهای مردمی پيروزى نيست؟

همین که خواسته‌های قانونی و مشروع یک ملت مشخص و ملموس‌تر و صفوف آن‌ها برای احقاق حقوقشان متشکل‌تر و متراکم‌تر شده، آیا دستاورد کمی است؟

همین که تضاد ولایت مطلقه یک فرد با مصلحت یک ملت، و تعارض حکم حکومتی او با آراء میلیونی مردم برای توده های مردم ملموس‌تر از همیشه شده، آیا گام کوچکی است؟

همین که ترس مردم برای مطالبه حقوقشان، از حملات نیروهای ضربتی زائل شده و زور را با زبان منطق پاسخ می دهند آیا تحول بزرگی نیست؟

پس ( به تعبیر آیه فوق) این حوادث را شر نپندارید، بلکه خیری است برای ملت، مشروط برآنکه به نیروی منطق و مسالمت و احتراز از خشم و انتقام از آن بهره برداری بهینه کنیم .

انقلاب سال ۵۷ به ما آموخت که می توان با ُگل گلوله ها را در گلوی تفنگ خفه کرد و ارتشی نیرومند را به زانوی مسالمت و به جبهه مردمی درآورد. چرا امروز اين تجربه را تكرار نكنيم و چرا پاسداران  به پيام ملت، كه پيروى عملى از اخلاق حسينى است، نمىپيوندند تا به خشم مردم و خسران اخروى گرفتار نشوند؟

قیام نیمه خرداد سال ۱۳۴۲ را اراذل و اوباش وابسته به حاکمان با آتش زدن اتوبوس ها و حمله به مدارس دخترانه لکه دارکرده و زمینه ساز توجیه تبلیغاتی آن برای سرکوبی خونین شدند. در آستانه انقلاب سال ۵۷ نیزچنین ترفند و توطئه هائی بسیار صورت می‌گرفت، اما هوشیاری و مراقبت مردم آنها را خنثی میکرد. تضمین پیروزی‌های این مرحله نیز همان مقاومت‌ها و مراقبت‌ها را می طلبد.

پیام کتاب آسمانی مسلمانان در چنین شرایطی، "صبر و تقوا" ست. "صبر" یعنی مقاومت و ایستادگی در برابر متجاوزین به حقوق مردم، صبرى فعال و ستم ستيز، نه صبر انفعالى و تكليف گريز و"تقوا" یعنی خویشتن داری از غلبه احساسات و ارتکاب اعمال خلاف اخلاق و انسانیت.

آری، اگر صبر و تقوا داشته باشید، طرح‌ها و توطئه‌های آنها کوچک‌ ترین ضرری به شما نمی زند. چرا که خداوند بر آنچه می‌کنند احاطه کامل دارد.

.....وَإِن تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ لاَ يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئًا إِنَّ اللّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ ( آل عمران ۱۲۰)

عبدالعلی بازرگان
۲۵ خرداد ۱۳۸۸


۱) إِنَّ الَّذِينَ جَاؤُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِّنكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَّكُم بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِّنْهُم مَّا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِي تَوَلَّى كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ

`