`   `
`


پرســـش و پاســـخ  درباره

نـماز

در اين بخش سؤالاتى كه از طرف شما از طريق ايميل مطرح و پاسخ داده شده است را گردآورى نموده ايم. براى مشاهده پاسخ بر روى سؤال كليك نماييد. پس از مطالعه پاسخ مجددا بر روى سؤال كليك كرده تا بحالت اوّل بازگردد.


۱) اگر منظور از صلوة در قران همیشه به معنای رویکرد بوده است ، چرا خداوند برای آن اوقات معینی تعیین کرده اند و آیا نماز (شکل ظاهری صلوة) نیز به این اندازه مهم بوده است؟در این صورت! ; چرا نحوه اقامه آن در قرآن ذکر نشده است تا از تحریف وتغییر آن نیز جلوگیری شود؟آیا این به این معنا نیست که به هر شکل وبا هر زبانی می توان به خداوند رویکرد داشت؟ سوال دیگر این که آیا تفاوتی که در اقامه نماز بین شیعیان و اهل تسنن وجود دارد مهم نیست وکدام یک صحیح است و چرا؟


۲) آیا نماز باید عربی خوانده شود؟ آیا ایراد دارد در نماز و پرستش در خلوت با زبان وادبیات مادری خودمان با همان معانی بپرستیم؟


۳) شما گفتید نحوه اقامه نماز به انتخاب خود ماست و در قرآن الگویی ذکر نشده است . می توان این طور نیز برداشت کرد که آزادیم به هر شکلی که بیشتر حضور قلب داشته باشیم آن را اقامه کنیم ؟ وآیا مجبوریم حتی بدون کوچکترین حضور قلبی حتماً آنرا ادا کنیم وترک آن موجب گناه خواهد شد؟


۴) چگونگی نماز و روزه در سوئد که خورشید در اوقاتی از تابستان غروب نمیکند و در زمستان برعکس مدت چند هفته طلوع نمیکند را توضیح دهید


۵) آیا مدارکی دال بر این که بعد از ۱۴۰۰ سال هنوز نماز به شیوه پیامبر اجرا می شود وجود دارد؟منظورم این است که برخی معتقدند که نحوه نماز خواندن تحریف شده است آیا صحیح است؟


۶) برپا داشتن نماز با صدای بلند و یا کوتاه خواندن آن در نمازهای مختلف روزانه ویا ذکر صلوات بر پیامبر در رکوع و سجود و تشهد چیست؟ در این باره عقاید مختلفی وجود دارد و برخی حتی تشهد را زاید و نا درست می دانند. این نکات مرا نگران کرده که خدای ناکرده نتوانم این سنت را بدرستی به جا آورم. آیا اصولا رعایت این نکات موجب درستی این ارتباط است و یا می بایست آن را در جای دیگری جستجو کرد؟


۷) آمار شما در مقاله نماز و نیاز درست نبود خودتان تعداد كلمه هاي شهر و صلاه و يوم را بررسي كنيد


۸) آيا تلفظ صحيح در نماز لازم است؟


۹) آیا خواندن نماز آیات واجب است؟


۱۰) می دانیم در قرآن کیفیت نماز و وقتهای ادای آن نیامده است. آیا واجب است که به سنت پیغمبر عمل کنیم؟ در صورتیکه در قرآن نیامده است؟


۱۱) آیا می شه نماز رو فارسی خواند؟ من در اینترنت یک مدت گشتم ولی چیز خیلی مستدلی پیدا نکردم. خبلی ها مشکل رو ترجمه واژه ها عنوان کرده بودند. می دونم که هیچ ترجمه مناسبی برای بیان دقیق واژه های سوره ها وجود نداره و برای همین هم هست که ما تفسیر قران رو گوش می دهیم. چرا از همین تفسیر قرآن توی نماز استفاده نکنیم؟ مثلا در بیان "ایاک نعبد" بگوئیم من فقط و فقط وجودم پذیرا و هموار توست. یا کامل تر. خلاصه هر چیز که بتونه حق مطلب رو ادا کنه. حتی اگه خیلی طولانی تر بشه. دلیلم از این سوال این هست که تجربه شخصی من اینه که وقتی که در قنوت فارسی دعا می کنم چون خودم گوش میدم بهتر متوجه می شم و این الفاظ کمتر جنبه عادت پیدا می کنه و توجهم عميق تر می شه. من می دونم که هر چقدر عربی آدم یهتر یاشه و بیشتر تحقیق کرده باشه دیگه کامل متوجه می شه و این مشکل رو نداره یا کمتر داره و لی برای ما که به هر حال در این زمینه قوی نیستيم چطور؟


۱۲) نظر شما در خصوص نماز خواندن خانمي در منزل شخصي و بدون استفاده از چادر چيست (اقامه نماز با لباس راحتي )؟


۱۳) چند وقتی است که رابطه ام با خدا دیگر آن رابطه صمیمی و شاید کودکانه نیست و فقط رابطه یک رییس و مرئوس باقی مانده,. با تعاریفی که جنابعالی از رب العالمین فرموده اید ، آنقدر خدا برایم بالا رفته که دیگر ازش خجالت میكشم.  دیگر روحم آرام نیست . آنقدر فکر می کنم که می ترسم به افسردگی برسم؟


۱۴) معناى اذان و اقامه - سلام و همچنين نماز در سفر را بفرماييد


۱۵) چرا در هيچ جاي قرآن به كميت نماز اشاره نشده است ولي در آيه ۶ سوره مائده به كميت وضو اشاره شده است؟


۱۶)  منظور بنده اين است چرا وضو كه اهميت كمتري دارد را با تمام جزئياتش اشاره نموده است؟


۱۷)  با پوزش فراوان ، خداوند بزرگ که این همه سفارش به صلات و ارتباط مداوم انسا ن با خودش نموده است ایا می توان فکر کرد که خانمها را به خاطر یک مسله فیزیولوژی از نماز نهی کرده باشد ، آن هم برای ۶ روز/من اصلا نتوانستم آیه ای در این رابطه در قران پیدا کنم پس چگونه به ما گفته اند نماز در این روزها حرام است روزه باطل است و این همه تفاصیل....


۱۸) چند وقت است که دارم به پوچی میرسم ، نماز خوندن برام مفهومی نداره ، اصلا دین برام بی معنی شده ، همه به نظرم یک بازی میا د . البته این اتفاق ها فکر نکنم چیز بدی باشه ، چون قبول نکردن یه چیز با دلیل و منطق حتی غلط بهتر از قبول کردن کورکورانه است . البته باید خدمتتان عرض کنم که من اصلا دین اسلام به شیوه اخوندهای امروزی را و به سبکی که اینا میگن قبول ندارم ولی این حس با خوندن کتابهای علی دشتی و امثال این افراد شدت گرفته ، طوری که بعضی اوقات می خوام نماز وهمه چیز رو کنار بزارم و فکرم خطور میکنه نکنه دین وسیله تحمیر ما شده و همه دروغی بیش نباشه و ایا احکام ۱۴۰۰ سال پیش حالا صدق میکنه و حس میکنم فقط خدای یکتا هست حالا تو هر جوری میتونی اونو درک کنی و بشناسی و سپاس گزارش باشی


۱۹) آیا نمازی که ما الان میخونیم همون نمازیه که پیامبر میخوند؟ یا عوض شده؟ وقتی استاد صلاه رو رویکرد به خدا معنی میکنند، پس آیا صورت نماز میتونه مثلا صد سال دیگه عوض بشه؟


۲۰) ایا خواندن عربی قران برای ما فارسی زبانان ثوابی دارد؟


۲۱) مردم جامعه ما دارن نماز گریز میشوند اینکه استاد میفرمایند صلاه بعنوان رویکرد است نه نماز ، ایا این باعث نیمیشود این فرمایش ایشان دستاویزی جهت دست کم گرفتن نماز شود؟


۲۲) لطفأ در مورد سلام های آخر نماز توضیح بفرمایید


۲۳) آیا ما می توانیم در نمازهای یومیه بعد از حمد به جای سوره چند آیه از سوره های بزرگ را بخوانیم؟


۲۴) میخواستم بدونم آیا ما این اجازه را داریم تا فرد مسلمان عاقل و مکلفی رو به نماز خواندن ترغیب کنیم .یا زمان نماز خواندن را یادآوری یاگوشزد کنیم. آیا همسر در قبال نماز خواندن یا نخواندن همسر خود وظیفه ای دارد؟


۲۵) آیا می توان از آیات قرآن درک کرد که نماز مسافر شکسته است؟ از کدام آیه یا آیات؟


۲۶) چرا ما ایرانی ها که فارسی زبان هستیم نماز را باید به عربی بخوانیم و آیا اگه به زبان فارسی بخونیم مشکلی است؟


۲۷) براساس سوره اسراء آیه ۱۱۰ که خداوند میفرمایند نمازهایتان را بلند نخوانید و آهسته هم نخوانید و راهی میان آن دو بیابید. میخواهم بدانم دلیلش چیست و حکمت آن چه میباشد؟


۲۸) سوال من در مورد علت و فلسفه ی سجده ی سهو در ۴ سوره ی قران چیست و معنای و ذکر سجده سهو را لطفا بگویید


۲۹) در قران چرا راجع به نماز قضا حرفی زده نشده ولی برای روزه با تمام جزییات حتی کفاره هم ذکر شده


۳۰) در سوره مائده آیه ۶ خداوند میفرمایند:ای کسانی که ایمان آورده اید زمانی که اقدام به نماز کردید صورت و دستانتان را تا آرنج بشویید. پس به چه دلیل ما عکس این گفته عمل مکنیم یعنی از آرنج میشوییم؟


۳۱) براساس سوره اسراء آیه ۱۱۰ که خداوند میفرمایند نمازهایتان را بلند مخوانید و آهسته هم مخوانید و راهی میان آن دو بیابید. میخواهم بدانم دلیلش چیست و حکمت آن چه میباشد؟


۳۲) اگر نیازی به حدیث نباشد، مجمل آیات را از کجا باید بدانیم؟ مثلا در قرآن آمده که؛ اقم الصلوه، چند رکعت و چگونه در قرآن نیست؟!


۳۳) درباره سلام‌های نماز توضیح دهيد و این که هر روز چند بار به پیامبر و عباد صالح خداوند سلام می دهیم نشان از حاضر و ناظر بودن آن ها ندارد پس چرا با این که همانند شهدا زنده و ناظر هستند طلب دعا از ایشان شرک محسوب می شود آیا مؤمنین در حق هم، دعا نمی‌کنند بخصوص پدر و مادر در مورد فرزندشان کرامت اهل بیت در حرم‌ها چگونه معنا می‌شود آیا این معجزات از بخشش های خداوند نیست که به هر که بخواهد یرزق من یشا به غیر حساب است و آنان موارد یختص من یشاء نیستند؟!


۳۴) بنده ساکن آلمان هستم و یک پسر سه ساله دارم. از وقتی که بچه دار شدم خواندن نماز صبح برایم خیلی سخت شده است. یادم می آید زمانی که به فرزندم شیر می دادم و بارها از خواب بیدار می شدم و دوباره برای نماز صبح هم بیدار می شدم کاملا دچار ضعف اعصاب شده بودم. چون به سختی می خوابیدم مدتی تیمم کردم و نماز خواندم ولی این بیداری ها بسیار سخت بود و تصمیم گرفتم دیگر برای نماز صبح بیدار نشوم. همینطور ساعت های غیرعادی نماز صبح که گاهی ساعت دو باید بیدار شوم گاهی چهار و گاهی تا نه صبح هنوز وقت است، مزید علت شده بود. آیا با شرایط حاضر نمی توانم نیمه شب (قبل از طلوع خورشید) برای نماز بیدار شوم. آیا به نظر شما راه حلی برای این مشکل دارم؟ خیلی ناراحتم که نمازم اینگونه قضا می شود


۳۵) در قران به طور مفصل و مشروح و واضح و روشن و محکم بحث قبله تبیین شده بدین سان که پیامبر اسلام با اعلام رسالت تا مدتی به سمت مسجد الاقصا یا قبله اهل کتاب نماز خواند سپس دستور گرفت که به سمت کعبه باشد تا جلوی اختلافات دینی از ابتدا گرفته شود و هر کس به دین و قبله خود باشد پس از وفات پیامبر دوران فتوحات شد و فلسطین فتح شد و قبله اهل کتاب تسخیر شد و مسلمین بنا بر دستور مذکور به سمت کعبه ماندند حال ما چه قضاوتی کنیم که عاقلانه عادلانه و درست باشد


۳۶) خواستم در خصوص نماز قضا سوال کنم، آیا بعد از طلوع خورشید ویا پایان هر وقت شرعی نماز باز هم نیاز به بحا آوردنش هست؟ جدا از ارتباط با خداوند که در تک تک لجظات حیات داریم آیا بجا آوردن نماز قضا از منظر شرعی لزومی دارد؟


۳۷) تکلیف ما با نماز جمعه چیست؟ حضور در نماز جمعه از سوی جمهوری اسلامی مصادره به مطلوب می‌گردد. تکلیفمان کدام است؟ حضور تحت هر شرایطی واجب است یا وجوب آن در دوران ظهور امام عصر است؟؟


۳۸) نظر شما درباره کسی که نماز نمیخواند ولی آدم‌ درستی‌ است چیست!؟


۳۹) آیا حکم نرفتن زنان به مساجد در دوران پریودی پایه قرآنی دارد!؟


۴۰) جنابعالي هر وقت به كلمه صلات در قرآن ميرسيد به معني هرگونه رويكرد به خدا معني مي‌كنيد و بعضاً تأكيد ميكنيد كه نماز معني صلات نيست و حداقل هيچگاه صلات را به عبادت خاصي كه ميدانيم از واجبات اسلام است و در پنج وقت و در ساعات معين بايد ادا شود اشاره نميكنيد! اين امر موجب ابهام و اشتباه براي جوانان شده و به نماز سهل انگار و بي‌اعتنا شدند!



``