`   `
`


پرســـش و پاســـخ  درباره

خُـمس و زكات

در اين بخش سؤالاتى كه از طرف شما از طريق ايميل مطرح و پاسخ داده شده است را گردآورى نموده ايم. براى مشاهده پاسخ بر روى سؤال كليك نماييد. پس از مطالعه پاسخ مجددا بر روى سؤال كليك كرده تا بحالت اوّل بازگردد.


۱)  موضوع خمس و سهم امام در اسلام و از منظر قران چه جايگاهي دارد و اصولا به نحوي كه ميان متدينين سنتي مرسوم است از اسلام برداشت مي شود يا خير؟ ۲- اگر مطايق آنچه گفته مي شود بايستي محاسبه و پرداخت شود آيا در اين روزگار ( بطور مثال تورمي كه سال گذشته در ايران رخ داد ) براي كسي كه مال او بصورت جنس نيست كه شامل تورم باشد محاسبه آن به چه شكل است؟


۲) ۱- برداشت شما از خمس در ميان روشنفكران مذهبي عموميت دارد يا خير ؟ مثلاً مرحوم پدر و دكتر شريعتي ( خداوند ايشان را مورد رحمت و مغفرت قراردهد ) آيا به اين برداشت معتقد بودند ؟ ۲- آيا آقايان برداشتي كه مي كنند به دليل منافعي است كه از پرداخت آن برايشان ايجاد مي شود ؟ يا اينكه خير ( خارج از بحث منافع و ديدگاه تحجريا تجدد )حتي برخي از روشنفكران مذهبي هم ! به موضوع خمس اعتقادي شبيه علما دارند و برخي ديگر خير؟ .


۳) سوالی داشتم راجع به خمس و زکات که بسیار آزارم میدهد. در قران همه جا از زکات یاد شده چطور میشود فقط به ۹ چیز تعلق بگیرد وآنهم چیز‌هایی که در دنیای امروزی ما اصلا قابل مصرف نیستند. در مورد خمس هم بسیار نگران هستم چه بسا که همسرم معتقد است که خمس همان مالیاتی است که ما به دولت آمریکا پرداخت می‌کنیم. ولی‌ من مطمئن نیستم. لطفا بفرمایید که چگونه خمس و زکات را حساب کنم.


۴) پس میشود نتیجه گیری کرد که اصلا نیازی به پرداخت خمس نیست؟و آیا زکات و صدقه با هم متفاوتند؟ و اگر اینطور است بفرمایید که زکات را چگونه باید حساب کنیم؟


۵)  آیا در زمان حاضر خمس بر مال وجود دارد یا این موضوع مربوط به زمان پیامبر می باشد؟ ( آیه ۴۰ سوره انفال) اگر خمس نداریم ، مسئله زکات چگونه است و حدود آن در زمان حاضر چقدر است؟


۶) تعیین میزان زکات بر عهده رهبران و نمایندگان واقعی مردم مشخص میگردد. آیا در زمان کنونی موارد هشت گانه مصرف آن در قرآن کريم را میتوان دریافت ؟


۷)  من در كانادا حدود چهل درصد ماليات ميدهم. آيا ميتوان اين مبلغ را به حساب زكات گذاشت


۸) خمس در اسلام چقدر اساسى است و چه تفاوتى با زكات دارد


۹) انفاق حقیقت انکار ناپذیر قرآن است و بعد از نماز بیشترین تاکید در قرآن روی آن است. خواستم بدانم شخص شما چگونه و با چه معیاری این فرضیه را انجام میدهید؟ با توجه به اینکه خمس را دستور قرآنی نمیدانید و موارد زکات هم در زندگی ما نیست، شما خود طبق چه قاعده ای انفاق میکنید؟ آیا درصد مشخصی از مازاد درآمد سالیانه تان را پرداخت میکنید؟ چند درصد؟ مسلما هر چه بیشتر بهتر، ولی چه مرزی وجود دارد؟ آیا جای خاصی را میشناسید که که انفاق واجب را به آنها اختصاص داد؟



``