`   `
`


پرســـش و پاســـخ  درباره

ذِ بـح شـرعــى

در اين بخش سؤالاتى كه از طرف شما از طريق ايميل مطرح و پاسخ داده شده است را گردآورى نموده ايم. براى مشاهده پاسخ بر روى سؤال كليك نماييد. پس از مطالعه پاسخ مجددا بر روى سؤال كليك كرده تا بحالت اوّل بازگردد.


۱) آيا ذبح گوشت هاى گاو و مرغ در اروپا و امریکا  حلال است يا خير


۲) با وجود اينكه ميدانيم در كشورهاى غربي حيوانات را سر نمي‌برند و با استفاده از برق يا اسلحه و ديگر طرق ، كه مطلعيد هلاك ميكنند. آيا اين كار ضد فرامين قرآن نيست.


۳) بر چه اساسی فقها گوشت گوسفند ذبح شده به دست اهل کتاب و همچنین خیلی از غذاهاي دریايی را حرام ميدانند ؟ با اینکه در قران طعام اهل کتاب و صید دریایی برای ما حلال شمرده شده. باید خيلی استدلال محکمی داشته باشند که چیزی را که حداوند حلال دانسته حرام اعلام می کنند و ايا همه فقها بر این فتوا متحد القولند


۴) آیا در قرآن آیه اى در مورد داستان حضرت اسماعیل و قربانى کردن گوسفند بجای پسرش آمده. آیا از نظر اسلام حیوانات خلق شده اند که غذاى انسانها باشند؟


۵) طبق ايه ۳ سوره مائده ايا اين كه در شريط اضطرار و نه قصد گناه حرام را خدا مي امرزد صرفا در مورد ترس از مرگ متعاقب گرسنگي است،  اگر نه لطفا كليه مصاديق ان را صريح بر شماريد و توضيح دهيد. ايا تنها در مورد به خطر افتادن حيات جسمي مصداق دارد


۶) متاسفانه من و دوستانم هنوز راجع به غذای اسلامی به جمع بندی نرسیدیم. در آیه ۵ سوره مائده ذکر شده که غذای اهل کتاب برما حلال است و طبق همین قاعده اهل سنت غذای اهل کتاب را فارغ از قواعد ذبح شرعی اسلامی فقهی حلال میدانند. اما اکثریت فقهای شیعه معتقدند منظور عرب از "طعام" غالبا گندم است و شامل گوشت (لحم) نمیشود پس نمیتوان از غذای گوشتی اهل کتاب خورد و باید قواعد فقهی ذبح شرعی برای گوشت رعایت شود. برایم بسیار عجیب است که علامه در تفسیر المیزان نیز این معنا را تایید کرده است. بحث منطقی مطرح شده این است که اگر غذای اهل کتاب شامل آن ۴ مورد هم شد آیا صرف ایه ۵ سوره مائده میتوان از آن خورد؟!!
آیا آیه ای هست که نشان دهد که طعام به گوشت هم اطلاق میشود؟ به نظرم تاحدودی از آیه ۱۴۵ سوره انعام میتوان این برداشت را داشت ولی اگر آیه دقیق تری هم هست لطفا ذکر کنید.


۷) در مقاله مفصلتون راجع به نکته‌هایی درباره ذبح شرعی جای یه آیه مهم به نظرم خالی است. در آیه ۱۲۱ سوره انعام می‌فرماید: «وَلا تَأْکُلُوا مِمَّا لَمْ یُذْکَرِ اسْمُ اللهِ عَلَیْهِ وَإِنَّهُ لَفِسْقٌ» یعنی در اینجا قرآن کاملا صراحت دارد که نباید از چیزی که اسم خدا بر آن برده نشده بخورید. در شأن نزول این آیه هم اکثراً نوشتند منظور همان ذبح شرعی است و این آیه نهی صریح از خوردن حیوان ذبح نشده است. بدین ترتیب چگونه می‌توان پذیرفت که می‌توان از هر گوشتی مستقل از اینکه بدانیم ذبح اسلامی آن رعایت شده یا نه مصرف کرد؟




``