`   `
`


پرســـش و پاســـخ  درباره

زن و مرد

در اين بخش سؤالاتى كه از طرف شما از طريق ايميل مطرح و پاسخ داده شده است را گردآورى نموده ايم. براى مشاهده پاسخ بر روى سؤال كليك نماييد. پس از مطالعه پاسخ مجددا بر روى سؤال كليك كرده تا بحالت اوّل بازگردد.


۱) چرا در قرآن در هیچ آیه ای مستقیم با زنان صحبت نشده و حتی موارد مربوط به زنان غیر مستقیم مطرح شده است


۲) در ايه ۲۴ سوره نسا كه امده بر شما حرام است ...... و زنان شوهر دار كه در جنگ بدست اورده ايد . لطفا توضيح دهيد كه چرا در اين مورد با زن متاهل ميشود نكاح كرد؟ اگر كاري ناپسند است هميشه بد و غير اخلاقي است؟.


۳) آیا دیدن زن بدون حجاب و با لباس برهنه در مهمانی ها و یا مثلا کنار دریا در صورتی که بر خود مسلط باشی اشکال دارد؟ در انتخاب همسر آینده ام چه نکاتی را مد نظر داشته باشم و اگر دختری سفر اروپا را به حج ترجیح بدهد می تواند نکته منفی در ازدواج با او باشد


۴) خواهری دارم ۱۸ساله که بر خلاف فرهنگ خانوادگی بخاطر رایج شدن داشتن دوست یسر در هم کلاسیهاش به این کار روی اورده و به هیچ وجه به ما گوش نمیدهد چیکار کنم؟ ییغمبر میگوید متقی کسی است که درون خار میرود ولی به خار گیر نمیکند نمیگوید نمیرود؟


۵)  شما نگفتید چرا از مال مردها بعد از مرگشون یک هشتم به همسرشون میرسه ، انگار که او فقط یک کادو گرفته و آن خانه اصلاً خانه او نبوده . حق طلاق مال مرده وبچه ها و زن در شرایط بسیار آزار دهنده هم باید با زحمت مواجه باشد . البته منظورم از شرایط آزار دهنده فقط اعتیاد و خرجی ندادن که در قانون آمده نیست ، درحالی که زنها فطرتاً حتی از نظر جنسی هم پایبندتر از مردها به خانواده هستند ولی انگار فقط بیم بر هم زدن خانواده از زنها رفته در حالی که مردها کافیه این کار شرعی و قانونی را بکنند که با زن دیگری ازدواج کنند تا با شکستن قلب همسرشان و از بین بردن اطمینان آنها از وفاداری بنیاد خانواده را از جا برکنند . بهر حال این احساس را خود خداوند به زنها و مردها داده که دوست ندارند همسرشان متعلق به دیگری باشد . ولی این احساس در مورد زن حسادت تلقی می شود


۶)  آیا شما حجاب بمعنای پوشاندن موی سر را  لازم می دانید


۷) نظر شم در خصوص نماز خواندن خانمي در منزل شخصي و بدون استفاده از چادر چيست (اقامه نماز با لباس راحتي )


۸) چرا خداوند صفات بارز زنان را ظاهر بین ودنیایی ودوستدار جواهر و اهل چشم همچشمی  ومال دوست وحسود افریده ؟  در ایران دختران عاشق کسی میشوند که تمکن مالی بیشتری دارد. مرد به گفته قران چگونه میتواند با این موجود ارامش یابد ؟ حال اینکه بدون ان هم نمیشود؟


۹) با توجه به بحث تقوا ، اگر کسی از همسر خود ارضاء نشود ولذت نبرد، آیا میتواند همسر دیگری اختیارکند یا باید خود کنترلی پیشه کند


۱۰) من در آمريكا زندگى ميكنم و مادرم هر ۶ ماه براى ديدار ما ميايند. ايشان با حجابى كه بر سر دارند بسيار جلب توجه ميكنند و بيشتر خودشان معذب هستند و احساس راحتى نميكنند. آيا ايشان ميتوانند با كلاه و يا كلاه گيس و لباسهاى گشاد و شلوار حفظ كننده  ظاهر شوند ، يا پوشيدن مانتو و روسرى ضرورى است؟ سؤال ديگر اينكه آيا ذبح گوشت هاى گاو و مرغ اينجا حلال است يا خير؟


۱۱) نگاه کردن به نامحرم از طریق رسانه یا بهتر بگویم به شوهایی که از طریق ماهواره پخش می شود از نظر قرآن چه حکمی دارد


۱۲) در قرآن عموما وقتي از لذات بهشتي صحبت ميشود براي مرد هاست در اين بين جايگاه زنان كجاست؟


۱۳) چرا در سوره نسا بعد از نفس واحد امده که جفت اش را هم...... گویا منظور از نفس واحد گروه مردان است وگرنه چه لزومی به اشاره به خلقت جفتش وجود دارد؟


۱۴) آیا در قرآن آیه اى یا مطلبى در مورد داشتن روابط پسندیده و سالم میان دختران و پسران در سنین نوجوانى و قبل از اینکه به فکر ازدواج باشند موجود است


۱۵) با پوزش فراوان ، خداوند بزرگ که این همه سفارش به صلات و ارتباط مداوم انسا ن با خودش نموده است ایا می توان فکر کرد که خانمها را به خاطر یک مسله فیزیولوژی از نماز نهی کرده باشد ، آن هم برای ۶ روز/من اصلا نتوانستم آیه ای در این رابطه در قران پیدا کنم پس چگونه به ما گفته اند نماز در این روزها حرام است روزه باطل است و این همه تفاصیل....


۱۶) لطفا در مورد مسئله حجاب و زندگى در اروپا براى يك خانم پزشك مسلمان توضيح فرماييد؟


۱۷) نظر قرآن درباره زن و چند همسرى چيست؟ چرا قرآن بجاى تشويق مسلمانان به نگهدارى زنان بي سرپرست، توصيه ازدواج با آنان را با وجود همسر داشتن كرده است؟ و كجاى قرآن آمده است كه اگر زنان براى شير دادن نوزاد طالب اجرت هستند بايد بدهيد؟


۱۸) چرا قرآن خیلی جاها راه ظلم علیه زنان را هموار میکند از جمله ایات ابتدایی سوره نساء. و در جایی دیگر مرد را فوق درجه بر زن می خواند؟ یا چرا در کلام علی ،او مشورت با زنان را امری اشتباه می خواند؟ کاش شما به من جوابی بدهید که مرا از این بار آزار دهنده برهاند و اینکه هیچ ریسمان محکمی برای چنگ زدن ندارم


۱۹) با احترام  بنظر می آید که فعل " ضرب " ( زدن) ، در مورد زنان  به معنای دیگری هم بکار رفته که کاملا به دور از معنای زدن یا تنبیه فیزیکی می باشد و بخصوص که جزییات ان یعنی مقدار زدن مشخص نشده و حدود ان تعیین نشده ایا خداوند متعال دستوری را ناقص داده یا در اینجا حدود را فراموش کرده. چگو نه است که خداوند متعال برای زن و مرد زنا کار که گناه را مرتکب شده و اعتراف کر ده اند تعداد مشخصی از شلاق زدن را دارد که جرمشان اشکار است ولی برای یک بیم یا گمان یا " خوف" بدون تعیین هیچ حدی دستور زدن بدهد. و ان هم شما می دانید چگونه امکان دارد از حد خارج نشود که به حد حتی ایجاد نقص یا حتی قتل نرسد همانطور که در ایران اسلامی /اسلام ناب محمدی/ بارها شاهد ان بوده ایم . و دستور صریح قران را در این رابطه که به پرهیز از ظن و گمان بد است را نا دیده بگیریم. به نظر من منظور در این ایه می تواند ترک کردن / مدتی رها کردن ویا مسافرت می تواند باشد. زیرا سیاق قران کریم در موارد تنبیه همیشه همراه با بیان حد و حدود است.


۲۰) ازشما بسیار سپاسگزاریم . .در مورد ایه ۳۴ سوره نسا ( مسئله زدن زن) استدلالی دارم  ، احساس می کنم باید  معنایی دیگر غیر از زدن یا ترک  کردن  داشته باشد که باید با مطالعه بیشتر به آن رسید. من ایه ۳۴ سوره نسا را در مقابل ایات ۴ تا ۸ سوره نور قرارمیدهم. در جایی که مردی دقیقا همسر خود را به زنا متهم می کند و شاهدی جز خود ندارد. قران ۴ بار سوگند می خواهد. و اگر زن هم سوگند بخورد حد هم برداشته می شود .چگونه می توان انتظار داشت خدا وند در ایه ۳۴ سوره نسا تنبیه زن را ان هم بخاطر خوف از ناشزه بودن ، که هنوز اتهام قطعی هم نیست حکم به زدن بدهد ، ان هم بدون تعیین مقدار و اندازه ، که می دانیم وقتی حدی باشد از حد خارج می شود ، چه برسد به ان که حدی مشخص نشود!! چه کسی یا چیزی می تواند مردی خشمگین را محدود کند؟


۲۱)  اين جمله مولا را چگونه تفسير كنيم:  ان النسا نواقص العقول


۲۲) منظور از اینکه مردان قیم زنان هستند چیست؟ مگر نه اینکه فقط کودکان و دیوانگان احتیاج به قیم دارند؟ و ایا این قیمومت اجباریست؟ و هر زنی در هر سنی باید قیمی داشته باشد؟! و هیچ! وقت ازاد نیست؟ ان چه گناهیست که به شوهر میگوید اگر ترسیدی زنت مرتکب ان شود (نه اینکه مرتکب گناه شده باشد!) اول او را نصیحت کن اگر نشد از او دوری گزین اگر باز هم به جایی نرسید او را بزن؟ و چطور فقط ترس و شاید هم شک و تردید به شوهر اجازه میدهد خودش قاضی و خودش مجری باشد؟! اما کمی بعد به زن میگوید اگر شوهرت ناشز بود تحمل کن؟!


۲۳) در مورد احادیثی که در ارتباط با محرم و نامحرم وجود داره به نسبت احادیث مرتبط سایر بخشهای دین انگار خیلی فاصله وحود داره با زندگی و عرف جامعه ،مثلا حدیثی به این عنوان داریم: «از گفت و.گو و اختلاط با زن نامحرم بپرهیز» یا «نگاه به نامحرم تیری است از تیرهای شیطان» یا «هرکس با غیر همسر خویش شوخی و مزاح کند به اندازه هر کلمه ای که در دنیا سخن گفته باشد، خداوند هزار سال او را در زندان دوزخ نگاه خواهد داشت.». امام صادق (علیه السلام) میفرماید: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمان داده بود که زن مسلمان با مردان نامحرم بیش از پنج کلمه – که آن هم در موضوعات ضروری باشد- سخن نگوید.» در شرایط زمانه امروز پذیرفتن این احادیث رو دشوار میکنه،از طرفی نباید بخشی از دین که به دلخواه ما نیست را نادیده بگیریم و در اون باید تعقل کرد،لذا میخواستم نظر شما رو برای فهم حدود روابط جویا بشم


۲۴) تماس پوستی (در حد دست دادن) بین مرد و زن نامحرم چه حکمی دارد؟ نظر فقها و مجتهدین چیست؟ آیا مجتهدین نواندیشی همچون آیت‌الله محمدجواد غروی و یا احمد قابل حکمی در این باره دارند؟



``