`   `
`


پرســـش و پاســـخ  درباره

تـشيـع

در اين بخش سؤالاتى كه از طرف شما از طريق ايميل مطرح و پاسخ داده شده است را گردآورى نموده ايم. براى مشاهده پاسخ بر روى سؤال كليك نماييد. پس از مطالعه پاسخ مجددا بر روى سؤال كليك كرده تا بحالت اوّل بازگردد.

۱) بنظر شما امام زمانى وجود دارد يا نه؟ يا اينكه وجود امام زمان بعنوان يك ايده براى نجات است؟


۲)  آیا تمام وحی هایی که به پیامبراکرم (ص) رسیده در قرآن ذکر شده است؟ اگر چنین است, پس چرا نام هیچ یک از امامان ما در قرآن نیامده؟ با توجه به حدیث جابر که پیامبر نام یکایک امامان بزرگوار را ذکر می کنند، اگر چنین نیست,چرا خداوند حجت را بر انسان ها تمام نکرده و نام امامان را در قرآن ذکر نکرده اند تا ما با اطمینان راه را ادامه بدهیم. چون هیچ کتابی اعتبار قرآن را ندارد ودر کتابها یی که شیعه بر آنها تأکید دارد ( مانند بحارالانوار ,اصول کافی و...) مطالبی ذکر گردیده که اعتبار ندارد؟


۳) در کتابهای معارف دبیرستان ذکر شده که آیه ی ۶۷ سوره ی مائده در غدیر خم نازل شده در صورتی که می توان آن را به هر وقت دیگری نسبت داد ومطلب خاصی هم دراین آیه ذکر نگردیده


۴) .اغلب این بحث  مطرح میشود که این عصمت ذاتی است و به آيه: انما یردیکم ا... لیذهب ...... . اشاره می شود در حاليکه در این صورت دیگر بشر نمی تواند انها را به عنوان الگو قرار دهد چون انها امکان و توان اشتباه را ندارند. من چندین دفعه بحث های آقای ... استاد الهیات را در این موردشنیده ام هر چند بیان ایشان شیواست اما موضوع برای من جا نیافتاده است. نمی توانم ان را با ایه قل انما ! بشر مثلکم یوحی جمع ببندم. خواهشمندم  بفرمایید ایا اگر بحث عصمت برای پیامبر و امامان را نادیده بگیریم  خللی ایجاد می شود؟


۵) در باب وسیله برای تقرب به درگاه خدا(سوره اسرا آیه ۵۷) شما در درس نهج البلاغه ، خطبه متقین فرمودید اشاره  توسل به اولیا خداست، در صورتیکه با مطالعه آیه قبل آن بر می آید که اشاره به بتان و آنچه کافران از غیر خدا می پرستیده اند دارد.


۶) مذهب شیعه با سنی چه فرق دارند و شما صادقانه کدام را ترجیح میدهید و خود شما پیرو کدام آنها میباشید؟


۷) شما در سخنرانی در باب مهدویت فرمودید چون شیعه تاریخ خونباری داشته و همواره مورد سرکوب واقع شده، منتظر امامی بوده تا عدالت را برقرار کند. آیا با توجه به قدرت گرفتن شیعیان در خاورمیانه این اعتقاد میتواند موجه باشد؟


۸) امام علي در كدام قسمت نهج لبلاغه به توصيه پيامبر در مورد اينكه ايشان به امر خلافت بيش از ديگران سزاوارند به شرط اينكه مردم ايشان را بخواهند؟


۹) ممكن است در خصوص سنديت نهج البلاغه مطالبي بفرماييد.


۱۰) چگونه میتوانیم از میان انواع کتابهای حدیث سخن درست را دریابیم؟


۱۱) علم امام چیست ؟


۱۲) شما در برنامه تلويزيوني خود مولوى را اهل تسنن معرفي كرده‌ايد، در حاليكه او هرگز سنى نبود!؟


۱۳) در ارتباط با توسل جستن به ائمه در دعاي توسل و آيه : وَلَوْ أنَّهُمْ إذْ ظَلَمُوا أنْفُسَهُمْ جَاءُوكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللهَ تَوَّاباً رَحيماً، در حال حاضر ائمه اطهار ميتونند براي ما دعا كنند؟؟ البته بغير از وليعصر كه حيات دارند؟؟ مبحث توسل كردن ما و دعا كردن ائمه اطهار نسبت به ما را بيشتر توضيح دهيد


۱۴) لطفا در باره ی واژه ی اولیاء امر در قران توضیح بدهید.


۱۵) با توجه به آیاتی که در مورد شفاعت آمده،،،که شفاعت نمی کنند مگر به اذن خدا،،،معلوم میشود که اگر خداوند اجازه دهد شفاعت انجام میگیرد ،پس آیا توسل به امامان جایز است؟


۱۶) می گویند در عالم زر خداوند ۱۴نور قرار داده و این ۱۴نور همان ۱۴معصوم هستند؟ میخواستم نظر ایشان را جویا شوم؟


۱۷) می خواستم بدونم دعای توسل که ۱۴ معصوم را شفیع قرار میدهد نزد خدا مورد تأیید هست یا نه؟ با توجه به اینکه گفته‌اند به هر شخصی غیر ازخدا توسل کنیم شرک است؟


۱۸) شما در یکی از مصاحبه هایتان گفته بودید که توسل ، شفاعت و استغاثه به صورتیکه امروزه در عموم شیعیان مطرح هست ، از نظر قرآن مطرود است. ۱- آیا سجده به تربت امام حسین (ع) هم در زمره اعمالی هست که موجب شرک آلود شدن عبادت می شود؟ و آیا سجده به خاک قبر آنحضرت با اعتقاد آنکه ما را به خدا نزدیک می کند و نمار را مورد قبول و ثوابش را بیشتر می کند، وجاهتی دارد؟ ۲- آیا اذکاری مثل یا ابولفضل ، یا علی و یا حسین هم موجب اشکال در ایمان ما می شود؟ ۳- اگر به زیارت امام حسین مشرف شوم ، چه اعمالی توصیه می کنید تا دچار شرک و آلودگی به خواسته های دنیوی نشوم؟


۱۹) در مورد گریه زاری و عزاداری برای امام حسین نظرتون چیه چون این روزا خیلی در موردش بحث میشه؟


۲۰) میخواستم در مورد تقلید بپرسم که در جواب انها میگویند چونکه عالمان یا مجتهدان در مورد دین متخصص هستند و آنها هستند که میدانند و مثالی هم میاورند که به نظر منطقی میاد مثالش هم اینه که مثلا وقتی مریض شدی میری دکتر حاذق. دکتر بهت این یا آن قرص و دوا را بهت میده یا چند نفر توی بیمارستان بستری هستین سر صب به هر کدام غذا میدن به یه نفر نون و پنیر و یه نفر چلو خورشت و به یه نفر هیچی . میگن دیگه نباید به نسخه دکتر اعتراض کرد دکتر تشخیصش اینه. علم طبابت خوانده. توی دنیای پزشکی همانطور آدمها نباید نظر داد حالا توی مسائل دینی که یه نفر عمر خودش را صرف اینکار کرد آیا راه و چاه را بهتر از عوام نمیداند.


۲۱) در اسلام فرقه های اسلامی موجود و مشهود است و هر فرقه خود را بر حق می داند و با تعصب فراوان و رضایت بر فرقه خود می باشد بطوریکه گاهی حتی کشتن از فرقه اسلامی دیگر را بر خود حلال و مسبب بهشت می دانند که موجود و مشهود است در ضمن در داخل هر فرقه هم تحقیق کنیم دیده میشود باز فرقه فرقه تر و دسته بندی های دیگر می باشد آیا الله دلیل آشکار داده که اینگونه شرک می ورزند یا شریک الله اند یا خود الله اند که دین و قانون جدید می آورند اما الله در قرآن که قرآن را الگو و امام مسلمانان قرار داده حتی یک بار از حقانیت هیچ فرقه اسلامی که نگفته، تازه تمامی آنها را رد کرده و فرقه را شرک می فرماید و می گوید که دلیل اشکار بر شرک آنها چیست. سوال برای انسان پیش می آید کدام فرقه حق است و از جانب خدا است؟ نظر شما در مورد فرقه شیعه چه می باشد


۲۲) در مورد امامت توضیح بدهید، آیا اعتقاد به امامت [ائمه دوازدگانه علیهمالسلام یا کمتر از آن] جزء اصول دین است و می‌شود از قرآن، آن را ثابت کرد؟ چون آیه «...و هم راکعون...» جمع است و بقیه آیات متشابه هم می‌شود افراد دیگری را مصداق آن دانست، یعنی قاطعیت و محکم بودن آن ثابت نیست؟


۲۳) در موارد هشتگانه استثناهای در شفاعت، در بعضی از ضمیر «من» استفاده شده که اشاره به اشخاص دارد (إِلاَّ مَنْ أَذِنَ لَهُ الرَّحْمَٰنُ...إِلاَّ لِمَنْ أَذِنَ لَهُ...بَأْذَنَ اللهُ لِمَنْ يَشَاءُ...إِلاَّ مَنِ اتَّخَذَ عِنْدَ الرَّحْمَٰنِ عَهْدًا...إِلاَّ لِمَنِ ارْتَضَىٰ...إِلاَّ مَنْ شَهِدَ بِالْحَقِّ). بنابراین نمی‌توان گفت که این اذن مثل اذن به درخت برای میوه دادن است بلکه انگار افرادی استثنا شدند که اجازه شفاعت داشته باشند. چگونه می‌توان مشخص کرد که این ضمیر «من» در این آیات برمی‌گردد به خود فرد که مورد شفاعت قرار می‌گیرد و نه فرد دیگری که شفیع است؟


۲۴) آیه ۵ و ۶ سوره احقاف صراحتاً اشاره می‌کند کسی را نمی‌توان در دنیا به جز خدا خواند و به نظر می‌رسد این نفی کننده هر نوع شفاعت پیامبران و ائمه است. اما در کنار آیات متعددی که در قرآن شفاعت را به کلی رد می‌کنند و شفاعت را فقط از آن خدا می‌دانند، آیاتی نیز وجود دارد که به نظر می‌رسد در آخرت تحت شرایطی ویژه به کسانی اجازه شفاعت داده شده. مثلا در آیه ۸۷ سوره مریم اشاره شده که کسانی که عهد با خدا را دارند می‌توانند شفاعت کنند (إِلاَّ مَنِ اتَّخَذَ عِنْدَ الرَّحْمَٰنِ عَهْدًا) که به نظر می‌رسد این عهد همان است که در آیه ۶۰ سوره یاسین اشاره شده و مسلماً پیامبران و ائمه بر این عهد پایبند بودند. یا در آیه ۸۶ سوره زخرف آمده شاهد به حق می‌تواند شافی باشد (إِلاَّ مَنْ شَهِدَ بِالْحَقِّ) که این شهدا به نظر می‌رسد همان شهدایی است که در آیه ۱۴۳ بقره اشاره شده که پیامبر قطعا شاهد به حق است. ممکن است این تناقض را توضیح دهید؟


۲۵) با توجه به آیه ۱۶۹ آل‌عمران مرگ پایان زندگی نیست، چه آیاتی وجود دارد که نشان دهد ارتباط کسی که از این دنیا رفتند با این دنیا قطع می‌شود؟ مردم به طور مشخص اولیاء خداوند هست که امکان شنیدن کسانی که آنها را برای شفاعت یا توسل به سوی خدا می‌خوانند؟ به عبارت دیگر چگونه از قرآن میتوان ثابت کرد که پیامبر صدای کسی را که اورا می‌خواند نمی‌شنود؟ چگونه می‌توان ثابت کرد که «بل احیاهم» در آیه ۱۶۹ سوره آل‌عمران به این معنی نیست که اولیاء خدا دعاهای ما را نمی‌شنوند؟


۲۶) صاحبان نظریه سنتی توسل و شفاعت معتقدند عبادت مستقل از خدا شرک هست حال آنکه می‌گویند اعتقادات ما همه با نظر به لااله الا الله هست و اینکه اگر ائمه هم اثری دارند حتما با اجازه و تحت قدرت خداوند هست. آیا به نظرتان این توجیه پذیرفتنی نیست؟


۲۷) می‌خواستم بدانم نظر شما در مورد ظهور امام زمان و دوره غیبت چیست؟ آیا دلایل قرآنی در این مورد وجود دارد


۲۸) در ارتباط با اشاره خداوند در قرآن به ظهور شخصی که حالا مردم بنام امام زمان میگویند میباشد آیا چنین ذکری شده است یا آیا مگر خداوند بارها حضرت محمد را بعنوان آخرین راهنما و پیامبر معرفی نکرده و اعلام فرمودند دیگر همه اختیار دست خود انسانهاست و قران را ملاک همه حرفها و داستانهایه ساختگی افراد سودجو قرار دادند پس این حرفها و این ارتباطات با شخص نامعلوم چیست لطفا توضیحی بفرمایید



``