`   `
`


پرســـش و پاســـخ  درباره

دنيــا آخــرت قيـامت

در اين بخش سؤالاتى كه از طرف شما از طريق ايميل مطرح و پاسخ داده شده است را گردآورى نموده ايم. براى مشاهده پاسخ بر روى سؤال كليك نماييد. پس از مطالعه پاسخ مجددا بر روى سؤال كليك كرده تا بحالت اوّل بازگردد.


۱) خداوند در آیه های مختلف می گوید من از افکار درونی شما آگاهم.  خداوند در آیه ای عنوان می کند هف من  امتحان بندگان مومن از غیر مومن است. آیا با احاطة کامل خدا بر فکر و اندیشة بندگان نیازی به این آزمون و خطا هست


۲)  اگر انسانی حق کسی را نخورد ، به دیگران کمک کند ، آن ها را دوست بدارد ، حسادت نداشته باشد ، همیشه نیتش پاک باشد و با خوش رویی با دیگران رفتار کند ولی نماز نخواند و مشروب هم بخورد آیا اشکال دارد؟ مثلا من خودم مشروب می خورم ولی گناهی انجام نمی دهم؟


۳) اين كه امام علي مي فرمايد هر كه رابطه اش با خدا اصلاح شود خدا رابطه اش با مردم را درست ميكندو هر كه آخرتش را اصلاح كند خدا امر دنيايش را اصلاح مي كند را توضيح دهيد


۴) اینکه در قران گفته شده که عمل صالح فقط به شرط ایمان پذیرفته می شود را توضیح بفرمایید؟


۵) شما بیان قران را استعاری میدانید . اما چرا در مورد ایات معاد جسمانی این را استفاده نمی کنید


۶) آدم هائی را میشناسم که اعتقادی به دین ندارند ، اما کار خوب میکنند . تکلیف این اشخاص در حساب خدا چگونه است؟


۷) مایل بودم در مورد قیامت چند جلسه ای صحبت کنید


۸) چرا خداوند در قرآن در مورد پاداش و جزاي روز قيامت بيشتر از مثالهاي مادي استفاده نموده است؟


۹) دين تا چه عرصه‌اي از زندگي اجتماعي ميتواند وارد شود. آيا در همه عرصه هاى عمومي وارد ميشود يا استثناهائى وجود دارد؟


۱۰) چند جا در قرآن هست که خدا شما را با ابتلا آزمایش می کند تا معلوم شود شما چه کاره اید و در سوره بقره هست که َلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْراً كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا قبول دارم که شرایط ,موضوع , و مصارف این دو متفاوت است ولی سوال من این است آیا من باید در دل آروز کنم که خدا مرا آزمایش کند یا صبر کنم آزمایش خودش پیش بیاید یا اصلا منتظر آزمایش نباشم و همین آزمایش های هر روزه کافی است


۱۱) ژن ها مسئول بروز هر رفتاری هستند با این حساب برای برخی متقی بودن سخت تر از کسانی است که این ژن را ندارند و قطعا این یک نابرابری است!. بعضی ها ذاتا صبورترند بعضی ها ترسو بعضی ها عصبی، قدرت ترمز همه یکسان نیست اما دستور برای همه یکی است و همانطور که شما به کرات فرموده اید تنها ایمان آوردن مهم نیست بلکه خداوند از بندگانش انتظار دارد که تقوا پیشه کنند. لطفا بنده را راهنمایی فرمایید


۱۲) شما بیان کردید  که انسانها بدون توقف میتوانند تا نهایت ظلم به خودشان و بشریت برسند بدون مانعی از جانب خدا.سوال این است که ایا در این گفته تناقضی با ایات ابتدایی سوره غافر وجود ندارد که فرمودید کسانی که از حد خودشان تجاوز میکنند توسط خداوند نگه داشته میشوند؟


۱۳) تناسخ رو توضیح دهید؟


۱۴) صحنه تاثیر شفاعت میتواند آخرت باشد؟ به بیان دیگر امکان دارد از افرادی بخواهیم که مقام خود را واسطه قرار دهند تا خدا در قیامت لطفی در حق ما کند(همان التماس دعا)؟ این باور خیلی عمومی است و همه آن را عین توحید میدانند


۱۵) چه جوابی برای مردمان امروزی میشه داد که بهشت و جهنم را منکر میشوند و اعتقاد دارند که بهشت و جهنم همین جاست؟


۱۶) دلیل بر اینکه اموات نمیتوانند دعا بکنند چیست؟ حال انکه مرگ نابودی نیست انتقال به یک عالم دیگر هست. که انجا خوردن و لذت و...هم وجود دارد.


۱۷) خواستم بدانم مگر در قرآن نیامده که در قیامت خورشید و ماه تاریک میشوند پس چرا به روز قیامت اطلاق شده است؟.


۱۸) در قرآن خداوند مجازات گناهان را یکبار اعلام کرده و پاداش کارهای نیک را چندین برابر؛ با این اوصاف جهنم روزی پایان می‌پزیرد. با این اوصاف یعنی تمام جهنمیان روزی وارد بهشت می‌شوند؟ و اگر چنین باشد آنها حتی اگر به صفر مطلق دوران بلوغ و تکلیفشان برگردند باز هم کار نیکی ندارند که بخواهند تقرّبی به الله پیدا کرده باشند! از طرف دیگر خداوند در بعضی جاها در قرآن صحبت از جاودانه بودن گروهی از گناهکاران در جهنم کرده است (اولیک اصحاب النار هم فیها خالدون)! این دو‌ موضوع واضحاً در تضاد با هم هستند. نظر شما در این مورد چیست؟


۱۹) با توجه به توضیحاتی که شما در مورد جن می‌دهید و معتقد هستید که یا انرژی هستند با انسانهای ناشناخته این آیه که از زبان جن گفته شده که ما استراق سمع می‌کردیم و اینکه ما آسمان را بررسی کردیم و اکنون دیگر نمی‌توان استراق سمع کرد چه گونه توجیه می‌کنید و در مورد فرشتگان که معتقدید نیروهای مثبت جهانند آیا این انرژی‌ها می‌توانند به خدا بگویند چرا موجودی خلق می کنی که در زمین خون بریزد و فساد برپا کند!


۲۰) در بدو آفرینیش ،من نوع انسان وجودی نداشتم تا اینکه خواست ونیازی داشته باشم (چون وجودی نداشتم پس نه نیاز به آفریده شدن ، نه نیاز به تکامل ورشد ونه نیاز به بهشت وجهنم ونه نیاز به شرکت درپازل آفرینش او داشتم).لذا چرا خداوند من نوع انسان را آفرید؟ آیا مگر به نیاز خودش ( تا پازل آفرینش خود را با آفرینش من کامل کند؟ ومرا پل عبور خویش جهت وصول به خواسته خویش گرداند؟)!


۲۱) مگر خدا نمیگه در دین اجباری نیست در سوره مومنون ایات مربوط به حضرت نوح وقتی حضرت میگه من پیغمبر خدا هستم اونا استدلالشون اینه که حضرت مجنونه و بشری از خود ما، پس دروغ میگه خب اینم یه استدلاله درست یا غلط قانع نشدن پس چرا عذاب شدن؟ یعنی خدا میگه من دلیل میارم اگر قانع نشدید عذاب میشین ایا این اجبار نیست!؟


۲۲) شما كليه وعده‌ها وعيدها و انذار و تبشيرهاي قرآن از پاداش و بهشت و عذاب جهنم را آنطور كه قرآن واضح و روشن بيان مي‌كند قبول نداريد! و ميفرماييد اين ها براي فهم ما اينطور گفته شده وگرنه به اين صورت نيست. دليلتان براي تفسير خودتان چيست؟


۲۳) وقتی هدف از زندگی ما در این دنیا رشد و شکل گیری شخصت‌مان است، افرادی که در سنین بسیار پایین می‌میرند که هنوز فرصتی برای آزمایش و تعیین خوب و بدشان نبوده، چه سرنوشتی دارند؟ من در سنین پایین دو بار از مرگ حتمی نجات پیدا کردم و الان یک سئوال ذهنم رو مشغول کرده که اگر در اون سنین مرده بودم چه سرنوشتی در حساب و کتاب پروردگار داشتم؟


``