`   `
`


پرســـش و پاســـخ  درباره

واژه هاى قــرآنى

در اين بخش سؤالاتى كه از طرف شما از طريق ايميل مطرح و پاسخ داده شده است را گردآورى نموده ايم. براى مشاهده پاسخ بر روى سؤال كليك نماييد. پس از مطالعه پاسخ مجددا بر روى سؤال كليك كرده تا بحالت اوّل بازگردد.


۱) قسط با عدل چه تفاوتي دارد؟


۲) معناى "بقاى وجه خدا" در سوره الرحمن چيست؟


۳) فرق "بأساء" با "ضراء" چيست؟


۴) تفاوت "اسراف" با "تبذير" در چيست؟


۵) مفهوم "زمان - مكان" و "شيطان" را در قرآن بفرماييد؟


۶) كلمه ذنب در آيه ۱۹ سوره محمد چه معنايي دارد؟


۷) امت با حزب از نظر معنايي جه تفاوتي دارد؟


۸) تفاوت امام با شهيد در چيست؟


۹) با توجه به معنايي كه از حزب در قرآن نموديد پس معناي حزب الله چه ميشود؟


۱۰) كلمات: انسان، ناس، انس، بشر، بريّه و آدم چه فرقي با هم دارند؟


۱۱) القاء چه معنايي ميدهد؟


۱۲) نظر شما درباره جن چيست؟


۱۳) آيا غيب با جن از نظر معنايي شباهتي دارد؟


۱۴) به خدا چنگ زدن يعني چه؟


۱۵) چگونه ميتوانم با واژه هاى قرآني آشنائى بيشتري پيدا كنم؟ آيا كتاب المنجد مناسب است؟


۱۶) چرا در آيه ۳۲ سوره مباركه فاطر از عبادنا استفاده شده است مگر نبايد تنها عبد الله بود؟ همچنين چرا مقتصد بودن در آيه خصلتي منفي است؟


۱۷) ضريع در آيه ۶ سوره غاشيه را به آنچه باعث تضرع مي شود معنا نموده اند ولي تا آنجا كه بنده فهميدم شما در تفسير آيه آن را به گياهي كه نه فربه مي كند... .. معنا نموديد لطفا كمي بيشتر توضيح دهيد


۱۸) "اولوا الالباب" ترجمه‌ی ِ فارسی اش چه می‌شود


۱۹) برداشت و تفسير شما از عمل صالح چيست؟


۲۰) غضب خداوند چه آثارى دارد؟


۲۱) آيا فخلق در آيه ۳۸ سوره قيامه به اين مطلب اشاره دارد كه آغاز خلقت انسان بعد از ايجاد علقه است؟


۲۲) در خصوص معنا، مفهوم و منظور خداوند از لغت «كلمه» در قرآن توضيح دهيد؟


۲۳) با توجه به تفسیر سوره جن کاملا قابل قبول هست که موجودی به نام جن وجود نداره. لطفا در مورد اون موجوداتی که با حضرت سلیمان بودن توضیح بفرمایید. و اینکه پیشگوها چطور کار میکنن حالا که جن وجود نداره. و ماهیت شیطان چیست؟


۲۴) چرا دعاهایم مستجاب نمیشود ممکن است دعا کردن و درخواست کردن با روح پیام قران که توکل صرف بخداست مغایرت داشته باشد. یعنی اصولا دعا یک پدیده دست بشر باشد بهمین جهت بهبودی حاصل نمیشود _لازم بذکر است منظورم دعاهای کلی ست و نه خاص که حالت تعیین شرط وشروط باشد برای تحقق یک خواسته


۲۵) آقایی در بالای منبری در شهر لس آنجلس اعلام کرد که "قرآن به تنهایی گمراه کننده است" و طبق حدیث ثقلین باید حتما همراه اهل بیت باشد والان هم مراجع تقلید نقش اهل بیت را دارند!! منطقشان هم این بود که در قرآن گفته شده که فقط هدایت هست برای متقین و همچنین در خود قرآن آمده که قرآن میتواند گمراه کننده هم باشد برای بعضی از مردم، بنابراین قرآن به خودی خود هدایت کننده نیست. من تنها آیه ای که در ذهنم بود همان آیه ۱۸۵ سوره بقره بود که قرآن هدی لناس است. ممکن است آیات دیگری که در قرآن است و تاکید میکند که این قرآن هدایت است برای جهانیان ذکر کنید؟


۲۶) ۱- فرق ابلیس با شیطان ۲- تفاوت روح با جان چیست؟


۲۷) منظور از اینکه خداوند هادی هستن چیه؟ آیا خداوند جز از طریق ادیان هدایتی داشتن؟ اگر انسانها هدایت میشن پس چرا اینهمه تنوع فهم از دستورات دینی هستش و پلورالیسم دینی اتفاق میفته؟ مگر ما تحت هدایت نیستیم؟ پس چرا به سمت واحدی هدایت نمیشیم؟


۲۸) با توجه به اینکه خداوند متعال در سوره حدید آیه ۲۵ هدف از ارسال انبیا را برپایی قسط توسط مردم بیان فرموده است. آیا این نظر درست است که ما باید تمام آیات قرآن را در راستای همان هدف یعنی تحقق قسط تفسیر کنیم؟ و اگر تفسیری کرده باشیم که برخلاف قسط وعدالت اجتماعی باشد یعنی تحقق قسط را به تاخیر بیندازد و یا مغایر آن باشد تفسیر درستی نکرده ایم؟



``