`  

دريافت نسخه پى‌دى‌اف

`
`

«غِلمان» ودل‌های ناپاک!؟


این روزها که طشت رسوایی اخلاقی بعضی از مسئولین ریاکار از بام افتاده، برخی دکان‌داران دین برای حفظ آبروی ریخته شده، دست به توجیه شرعی زده و با سوء برداشت بی‌شرمانه از آیه ۲۴ سوره طور تلویحاً مدعی شده‌اند ارتباط جنسی با پسر بچه در بهشت هم وعده داده شده است! توضیحات کوتاه زیر در این ارتباط است:

۱ - آیات مربوط به بهشت و دوزخ چون مربوط به انشاء و عالمی دیگر است، تماما به زبان تشبیه و تمثیل و مجاز و استعاره و به صورت «نکره» (ناشناخته) آمده است. از جمله در قرآن آمده: «هیچ نفسی نمی‌تواند چشم روشنی‌ پاداش‌های بهشتی را که برای آنها پنهان داشته شده درک کند».(۱)

۲ - تا حالا بعضی آقایان مدعی بودند، «حوری» برای مردان و «غلمان» برای زنان است، حالا آن را هم مصادره به مطلوب کرده‌اند! اما غلمان جمع «غلام» (پسر بچه) و «غلامه» (دختر بچه) طبق قاعده تغلیب در زبان عربی، با بررسی ۱۳ مورد کاربرد کلمه غلام در قرآن، شامل همه کودکان خردسال از تولد تا آستانه جوانی می‌شود که هنوز سالیانی تا بلوغ فاصله دارند.

۳ - در این آیه مطلقا موضوع ارضاء جنسی، که اذهان بیمارگونه تصور کرده‌اند، درکار نیست، عجیب این که درست در سه آیه قبل (آیه ۲۱ سوره طور) آمده: «کسانی که ایمان آورده و ذریه آنها یعنی فرزندان‌شان در ایمان از آنان پیروی کرده‌اند، آنها را به یکدیگر ملحق می‌کنیم».(۲)

۴ - همه می‌دانیم یکی از نعمات نیکوی دنیا و ذوق زندگی آدمیان، همین بچه‌های خردسال (پسر و دختر) در خانواده است که مادر و پدر، خواهر و برادر، نزدیکان و حتی غریبه‌ها دوست دارند آنها را در آغوش گرفته ببوسند، این که در آیه مذکور آمده: آنها گویی «مرواریدهای در صدف» هستند، بهترین وصفی است برای این نوگل‌های زندگی که صورتشان از سفیدی و طراوت برق می‌زند.

۵ - در دو مورد دیگر قرآن از «طواف» این کودکان پیرامون بهشتیان سخن گفته که به‌جای کلمه «غلمان» از کلمه «وِلدان» یعنی کودکان نابالغ استفاده شده است. اگر به گفته برخی مفسرین، منظور از طواف خدمت و پذیرایی هم باشد، از دست محبوب چیزی گرفتن بر لطف آن می‌افزاید، اما در هیچیک از این آیات شائبه جنسی وجود ندارد.(۳)

۶ - به راستی منظور از طواف آنان (غلمان و ولدان) پیرامون بهشتیان چیست؟ پاسخ را می‌توان از آیه ۵۸ سوره نور دریافت: «کودکان نابالغ شما در سه وقت، صبح و ظهر و شب هنگام تغییر لباس نباید بی اجازه وارد اطاق شما شوند، در بقیه اوقات می‌توانند بر شما طواف کنند»، یعنی دور و بر شما باشند.(۴)

در نقاشی‌های اروپائیان نیز، اگر به موزه‌هاشان سری زده باشید، فرشتگان اغلب به صورت کودکان معصوم و زیبا به تصویر کشیده شده‌اند! آیا هرگز دیده‌اید بیمار دلی به چشم شهوت به آنان نگریسته باشد!؟

عبدالعلی بازرگان
۳۰ مرداد ۱۴۰۲


۱ - سجده آیه ۱۷- «فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ»

۲ - طور آیه ۲۱- «وَالَّذِينَ آمَنُوا وَاتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّيَّتُهُمْ بِإِيمَانٍ أَلْحَقْنَا بِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَمَا أَلَتْنَاهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَيْءٍ كُلُّ امْرِئٍ بِمَا كَسَبَ رَهِينٌ»

۳ - واقعه آیه ۱۷- «يَطُوفُ عَلَيْهِمْ وِلْدَانٌ مُخَلَّدُونَ» ؛ انسان آیه ۱۹- «وَيَطُوفُ عَلَيْهِمْ وِلْدَانٌ مُخَلَّدُونَ إِذَا رَأَيْتَهُمْ حَسِبْتَهُمْ لُؤْلُؤًا مَنْثُورًا»

۴ - نور آیه ۲۸- «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِيَسْتَأْذِنْكُمُ الَّذِينَ مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ وَالَّذِينَ لَمْ يَبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْكُمْ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ مِنْ قَبْلِ صَلَاةِ الْفَجْرِ وَحِينَ تَضَعُونَ ثِيَابَكُمْ مِنَ الظَّهِيرَةِ وَمِنْ بَعْدِ صَلَاةِ الْعِشَاءِ ثَلَاثُ عَوْرَاتٍ لَكُمْ لَيْسَ عَلَيْكُمْ وَلَا عَلَيْهِمْ جُنَاحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَيْكُمْ بَعْضُكُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ»

`